Wednesday, May 8, 2013

PERSIAN MAZANDARANI CULINARY-2 آشپزی مازندرانی ایرانی-۲

محمدقاسم خان والی سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان بود.قاسم خان والی ذوق آشپزی داشت و غذایی که امروز به میرزاقاسمی معروف است، از ابداعات اوست که به نام وی نیز نام گذاری شده است. او این غذا را پس از بازگشت از سن پترزبورگ در سال ۱۸۶۰ میلادی و به هنگام حکومتش در رشت مرسوم کرد
علی احسانی 





اش ساک
مواد لازم:
آب نارنج 1 پیمانه
آرد 2 پیمانه
نخود 250 گرم
گوشت گوسفندی تازه 500 گرم
اسفناج 2 کیلو گرم
سیر 1 عدد کامل
پیاز 1 عدد متوسط
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم
ادویه خورشی به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا نخود را به مدت چند ساعت خیس کرده سپس با میزان لازم آب بجوشانید .در حین جوشیدن ، جوش شیرین را اضافه کنید تا پوست نخود جدا شود . بعد از نیم پز شدن ، داخل آب کش ریخته ، پوسته آن را جدا کنید . یعنی نخود نباید پوست داشته باشد. گوشت را خرد کرده همراه با پیاز تفت داده ، سرخ کنید فقط در حدی که بوی بد آن گرفته شود . نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه خورشی را اضافه کرده و حدود 2 تا 3 پیمانه آب به آن اضافه کرده ، اجازه دهید تا گوشت نیم پز شود . در قابلمه ای آب ریخته ، بگذارید تا بجوشد ، آرد را با مقداری آب سرد حل کرده و در آب در حال جوش بریزید. و بعد اسفناج خرد شده را اضافه کنید و در زمان جوش آمدن اسفناج، نخود و گوشت نیم پز را اضافه کرده ، بگذارید کاملا لعاب دهد و در حین پخت گه گاهی هم بزنید . نیم ساعت آخر پخت ، سیر داغ را به همراه آب نارنج به ساک اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شعله را خاموش کرده و در ظرف مورد نظر بریزید .

No comments:

Post a Comment